قالب های تزریق پلاستیک نوعی از قالب می باشد که محصول خروجی از داخل قالب جنسی از خانواده پلاستیک دارد برای مثال جارو برقی ،خودکار ، اسباب بازی و …
این نوع از قالب ها از پر کابرد ترین قالب های موجود در دنیا می باشد که به دلیل نوع استفاده محصول می بایست از زیبایی و کیفیت سطح بالایی برخوردار باشد.
اجزای تشکیل دهنده ی قالب پلاستیک عبارتند از : کفشک،پل،کور و کویتی،پران،صفحه پران اسپرو،هات رانروغیره…
دستگاه هایی که برای تولید قطعات پلاستیکی از قالب تزریق پلاستیک استفاده می شود به نام ماشین های تزریق پلاستیک معروف می باشند که انواع مختلفی مثل ۵۰گرم- ۱۰۰گرم-۱ کیلوگرم و بالاتر را در بر می گیرند.
مراحل ساخت قالب تزریق پلاستیک در گروه مهندسی ایران ملد:
۱- بهینه سازی مدل ۳بعدی (از پیش طراحی شده) برای قالب گیری تزریقی
۲- تحلیل قطعه طراحی شده با نرم افزار(Mold Flow)
۳- layout طرح قالب
۴- طراحی قالب به صورت ۳ بعدی
۵- تهیه نقشه های ۲ بعدی جهت ساخت در کارگاه
۶- شروع ماشین کاری
۷- تست اولیه قالب
۸- برطرف کردن عبوب احتمالی
۹- تست نهایی و آماده سازی برای تولید انبوه
۱- بهینه سازی مدل ۳بعدی (از پیش طراحی شده) برای قالب گیری تزریقی :
بسیاری از فایل ها یا مدل های طراحی شده توسط مشتریان، پارامترهای مورد لزوم برای قالب گیری تزریقی را نداشته و جهت طراحی و ساخت قالب،نیاز به وجود این مشخصات بر روی قطعه پلاستیکی می باشد برای مثال زاویه خروج از قالب – Draft Angle- ،رعایت ضخامت عمومی- Thickness General- ،ریب ها -Ribs – و …
ایران ملد با استفاده از متخصصین خود تمامی فایل های از پیش طراحی شده را برای قالب گیری تزریقی بهینه سازی می نماید تا عیوب احتمالی در فرآیند قالب گیری تزریقی به حداقل برسد.
۲- تحلیل قطعه طراحی شده با نرم افزار(Mold Flow) :
قبل از ساخت قالب و در مرحله طراحی قطعه پلاستیکی می بایست قطعه از نظر فرآیند تزریق مورد تحلیل قرار گیرد تا موارد و مشکلات ناشی از تزریق پلاستیک تحت کنترل یا به طور کلی حذف گردند برای این کار متخصصان ما فایل های مدل شده را با نرافزار Mold Flow مورد تحلیل قرار داده تا از صحت و سقم قطعه تزریق شده نهایی اطمینان حاصل شود.
استفاده از نرم افزار Mold Flow جهت دستیابی به اهداف ذیل:
• بهترین نقطه تزریق -Injection point
• عدم پیچیدگی قطعه -warpage
• عدم فرورفتگی در قطعه -sink mark
• عدم وجود جوش سرد در قطعه -cold weld
• تجمع هوا -Air trap
• دمای قالب -mold temperature
• خنک شدن قالب -cooling
۳- layout طرح قالب :
بعد از اطلاعات به دست آمده از نرم افزار هم اکنون آماده طراحی اولیه قالب می باشیم ،که مبنای طراحی قالب براساس کسب اهداف زیر می باشد؛
• قابیلت تعویض پذیر بودن سنبه ها و حفره های قالب در صورت امکان
• کیفیت سطوح مشخص شده در نقشه
• سهولت در ماشینکاری
• استفاده از قطعات استاندارد (جهت سهولت در نگهداری و تعمیرات قالب)
• رسیدن به ابعاد دقیق قطعه نهایی مطابق نقشه
• خنک کاری صحیح قالب
• پران صحیح قطعه از قالب
۴- طراحی قالب به صورت ۳ بعدی:
با استفاده از طرح اولیه ،قالب به صورت ۳ بعدی با نرم افزار CATIA طراحی می شود.
۵- تهیه نقشه های ۲ بعدی جهت ساخت در کارگاه :
نقشه ۲ بعدی برای ماشین کاری در کارگاه مورد استفاده قرار می گیرد تا افکار و اهداف طراح قالب نیز در کارگاه به درستی پیاده سازی شود.
۶- شروع ماشین کاری :
ماشین کاری توسط ماشین های ابزار آغاز می شود. هر قطعه از قالب برحسب نوع فرورفتگی و برجستگی های موجود در قطعه از یک نوع ماشین ابزار خاص برای براده برداری استفاده می شود که برای مثال می توان به ماشین تراش، فرز،دریل، سنگ مغناطیس تخت و محور،فرز CNC، تراش CNC ،وایر کات واسپارک اشاره کرد.
۷- تست اولیه قالب :
بعد از اتمام ساخت قالب ،جهت آزمایش عملکرد صحیح قالب ،صحت تزریق کامل قطعه و پران صحیح قطعه قالب به واحد تزریق ارسال شده تا مورد ازمایش قرار گیرد.
۸- برطرف کردن عبوب احتمالی:
اگر تست قالب و قطعه تزریق شده مطابق فایل ۳ بعدی و نقشه باشد قالب را جهت تولید انبوه آماده سازی می کنند در غیر این صورت جهت برطرف کردن مشکلات پیش آمده دوباره قالب به واحد ماشین کاری و مونتاژ عودت داده می شود.
۹- تست نهایی و آماده سازی برای تولید انبوه:
در این مرحله قالب جهت تولید انبوه به واحد برنامه ریزی تولید، تحویل داده می شود تا فرآیند تزریق قطعه با تیراژبالا در برنامه تولید قرار گیرد.
جهت اطلاع از نحوه استعلام قیمت ساخت قالب تزریق پلاستیک اینجا کلیک نمایید.